Ik heb rond 24 december wat, wat later Corona klachten konden zijn, gekregen; branderig gevoel in de slokdarm. Op 25 december kwam daar keelpijn, wat lichte hoest en licht snotteren bij. Op 26 december ben ik positief getest op Corona. 
Ik heb een paar dagen erger last gehad d.m.v. duizeligheid en misselijkheid (zelfs 1x braken) en wat slijm. Ik heb nooit koorts gehad.

Inmiddels zijn bijna alle klachten weg. Wel ben ik nog heel moe. In de ochtend en de avond hoest ik soms nog wat slijm op, dit hoestje (niet oncontroleerbaar hoest, maar af en toe wat slijm ophoesten) blijft nu hangen. Ik zit nu al goed 10 dagen in quarantaine en omdat ik alleen woon is dit soms best lastig. Ik werk als zzp’er in de zorg voor mensen met een beperking. Ik wil voor hen natuurlijk voorzichtig zijn met opstarten van werk, maar hoop ook niet weken/ maanden thuis te zitten...

Wanneer en hoe weet ik of dit hoestje wellicht een restklacht is, of dat dit nog wijst op het virus waardoor ik nog besmettelijk ben?

Ook omdat ik zo moe ben, zou ik dolgraag weer een wandeling willen maken buiten (wellicht een boodschapje doen) en bekijken wanneer ik mijn werk weer op kan pakken. Ik wil uiteraard alleen niemand aansteken. 
alvast bedankt! 

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
3 jaar geleden

Beste Femke,

Ik kan me voorstellen dat je voorzichtig wilt zijn.  Als iemand geen klachten( koorts, hoesten, verkoudheid) meer heeft en het is een week nadat je ziek bent geworden, is het niet waarschijnlijk dat je nog besmettelijk bent. Nu hoest je nog wel wat, dus dat maakt het lastig. Vermoeidheid is een restverschijnsel dat we veel horen. Je lichaam heeft echt wel tijd nodig om te herstellen.

Op het coronalongplein werd zo’n soortgelijke vraag gesteld. De huisarts gaf het volgende antwoord:

De officiële tekst betreffende isolatie:
https://lci.rivm.nl/informatie-thuis

De 7 dagen na het begin van de klachten zijn voorbij.
Minder duidelijk is de zin:
"U mag weer uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19"
Daarom eens gezocht in het standaardwerk "UpToDate".
Deze stelt:
"Transmission after 7 to 10 days of illness is unlikely, particularly for otherwise immunocompetent patients with nonsevere infection."

Met andere woorden:
De kans dat u nu de infectie verspreidt is echt minimaal.

Op de link in dit bericht vind je meer informatie. Je zou eventueel nog navraag kunnen doen bij de GGD of bij je huisarts.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid