Stembusakkoord handtekeningen

Zeven politieke partijen; Bij1,  ChristenUnie, GroenLinks-PvdA, SP, Splinter, Partij van de Dieren en Volt hebben het stembusakkoord getekend van PostCovid NL, Long Covid Nederland, #NietHersteld en Kinderen met Long Covid. In het stembusakkoord pleiten wij onder meer voor meer erkenning en bewustwording, een betere toegang tot specialistische zorg, daarnaast willen we ook dat  aanvullende investeringen nodig zijn in biomedisch onderzoek en behandeltrials, zowel op korte als lange termijn.

Splinter
De nieuwe partij Splinter kwam het meest recent bij de ondertekenaars. Nienke Ipenburg  is verpleegkundig specialist en staat op plaats 2 van de Splinter-kieslijst voor de Tweede Kamer. Zij is enthousiast over het akkoord ‘Ik vind het zo belangrijk om op te komen voor mensen met Post-Covid en ik heb diep respect voor de mensen die ondanks de weinige energie die ze hebben, toch voor zichzelf en lotgenoten opkomen. Het doet me daarom pijn als ik merk hoe ze vaak niet worden begrepen en dat we met zijn allen onvoldoende zien wat de impact is van de klachten. Ook de zogenaamde milde klachten moeten meer aandacht krijgen zoals bijvoorbeeld oorsuizen. Dan wil ik gewoon dat een KNO-arts meekijkt. Elke klacht moet goed bestudeerd worden.
Hoe dan ook:  ‘Het enige dat ik kan proberen is de Kamer binnenkomen en dan kan ik zeggen; Ik ga voor jullie strijden. Als ik niet in de Kamer kom, wil ik vanuit de zorg voor jullie strijden. Laten we de politiek dermate wakker schudden zodat politici de strijd kunnen overnemen.’

Moties
Hoe de verkiezingen ook uitpakken; Nico Drost van de ChristenUnie wijst erop dat er veel is bereikt de afgelopen tijd. Drost: ‘Het onderwerp Post-Covid staat nu echt op de agenda, het kantelpunt is bereikt.’ Door de motie van Drost bleek er onder meer een meerderheid voor belangrijke zaken uit ons stembusakkoord zoals de expertisecentra. Want het (her)openen van enkele gespecialiseerde (en daartoe gefinancierde) poli’s/expertisecentra garandeert de beste zorg aan patiënten.

We danken Bij1,  ChristenUnie, GroenLinks-PvdA, SP, Splinter, Partij van de Dieren en Volt hartelijk voor hun steun en we blijven hen uiteraard met belangstelling volgen.

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid