Laatste update:
Aangemaakt op: 13 januari 2021 Laatste bericht: 1 week geleden
Gespreksonderwerpen
EstherIsa

Lieve mensen,

Helaas ben ik (24 jr) begin maart '20 flink ziek geworden van corona. Na een aantal weken leek ik op te knappen, waarna in juni een heftige terugval voordeed. Intense moeheid, enorme pijn in de benen, dagen lang ijskoude voeten, hoofdpijn, niet eens voldoende concentratie om één mail te lezen.. noem maar op. Jammergenoeg herstelde dit niet vanzelf. Inmiddels loop ik een aantal maanden bij de fysio waar ik twee sessies per week heb, en is uit onderzoek gebleken dat de longen geen blijvende schade hebben. Mijn klachten herstellen langzaam; concentratie is bij de tijd beter geworden, moeheid neemt niet altijd meer de overhand etc.

In mijn herstelproces valt op dat het grote probleem bij mijn (been)spieren ligt. Ze zijn flink aangetast en wanneer ik over 'de grens' van inspanningsintensiteit of -duur heen ga, volgt een halve tot een dag aan 'pijn'. Deze pijn is geen reguliere spierpijn, maar een doffe zeurende pijn door mijn hele benen (bovenbeen t/m voeten). Het wordt vaak gevolgd door moeheidsklachten. Gek genoeg ervaar ik deze pijn niet in andere delen van het lichaam, desondanks dat die tijdens de fysio sessies wel (eens) op de proef worden gesteld. 

Ik ben benieuwd of iemand deze klacht herkent en wat jullie zoal doen om het herstel van de spieren te bevorderen. Zijn er mensen die specifieke trainingen volgen, of bijvoorbeeld aan de slag zijn gegaan met voeding?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

nijn84 1 week geleden

Ik had ook nare pijn in de benen, ook gewoon in rust. Daardoor onrustig slapen ed. In maart ziek geworden en nog steeds herstellende. 

Ik ben uiteindelijk wel begonnen met extra eiwitten innemen en langzamere koolhydraten eten en heb het idee dat dit wel heeft geholpen. 

Sterkte! Blijft balen dit allemaal....

martineee.vh 1 week geleden

Hi! 
 

Dat herken ik. Ik heb hetzelfde, vooral na fysio of na overbelasting op een andere manier. Inderdaad ook alleen benen. Bij mij ook een voorbode van een terugval of moeheid. Waar het door komt, geen idee, maar ik heb het gevoel dat het met de tijd wel minder wordt.. een kruik wil bij mij wel eens helpen. Ik heb meer mensen gehoord die dit aangeven en blijkbaar is het misschien zenuwpijn? Geen idee maar nog geen remedie helaas.. 
 

Groetjes!