Laatste update: 3 weken geleden
Geplaatst op: 3 weken geleden Laatste update: 3 weken geleden
Gespreksonderwerpen
Shirley Mok

Fijn om meer te lezen over lotgenoten. Mijn arts kan ook niks vinden om me te helpen nu dus ik leef er maar mee. Maar wie herkent dit gevoel? Een brok in de keel gecombineerd met gevoel van dichtgeknepen luchtpijp. Pijn op de borst en een gekraak bij ademen in keel en linker long. Ik ben ziek geworden op 13 maart en afgelopen maanden ben ik de ene dag niks waard en de andere gewoon weer normaal fit. Vooral die benauwdheid is echt vreselijk. Ook heb ik nu sinds 2 weken veel last van duizeligheid alsof m’n evenwichtsorgaan niet werkt. Bloed is getest maar er is niks uitgekomen. Zuurstof en andere metingen gehad bij arts. Alles was ok behalve dat ik ineens een hoge bloeddruk (146/110) nu heb voor het eerst in m’n leven. Arts maakte zich nog geen zorgen. Het duurt nu echt lang maar weet niet wat te doen. Ben overigens nooit getest wel 2x bij de HAP geweest en die dacht 99% positief. 

Narda Blanken3 weken geleden

Brok in de keel, dichtgeknepen luchtpijp, pijn op de borst, de kraak in keel en longen en benauwdheid: ja hoor, exact zo. Hoge bloeddruk heb ik niet zo ver ik weet, al heb ik al 3 weken een super nare bons in mijn oren, misschien toch eens laten meten..

Ik kan je aanraden een fysiotherapeut op te zoeken die zich in corona heeft gespecialiseerd. Mijn huisarts gaf die tip en ben er blij mee. Ik snap je helemaal, je weet niet meer wat te doen.. Daarom fijn, een beetje steun en hulp. Het komt goed! Houd vertrouwen 💪

Shirley Mok2 weken geleden

Hi Narda, dankjewel voor je reactie. Ik ben gister weer bij de arts geweest. Klachten verergert weer. Nu door wezen om nog een keer bloed te meten ditmaal kan het wel op antistoffen en ze heeft Corona test afgenomen omdat m’n pijn en benauwdheid is verergert. Gek gewoon dat ze niks kan vinden. M’n zuurstof is weer goed namelijk. Ik voel nog steeds pijn in m’n longen, schouderbladen, borst kast en pijn m’n hart. Ik heb ook iets nieuws: m’n tong en keel brand alsof ik heb verbrand aan hete thee. Ben vreselijk moe hele tijd dus veel slapen. Werken kost mega veel energie door het veel praten wat weer lucht kost etc. Dank voor de tip van de fysio. Ga ik eens achteraan. Succes ook! Het komt idd echt wel weer goed. Ik weet dat ik geluk heb en het mild is. 

Narda Blanken2 weken geleden

Ha Shirley,

Wat vervelend joh, dat de klachten erger worden/zich uitbreiden. Ik ben benieuwd wat er uit de test komt. Sterkte!

Shirley Mok1 week geleden

Hi Narda

Nou inmiddels Corona en anti stoffen getest. Beide negatief. Ik word er wel moedeloos van want ik voel me niet beter. Mag nu wel door naar de longarts. Ben benieuwd wat ze gaan aantreffen. Arts zei wel over de anti stoffen niet teveel waarde aan hechten omdat veel mensen negatief testen maar wel klachten hebben. Ze weten gewoon te weinig nog steeds. Ondertussen heb ik nog steeds de rits aan klachten. Hoop dat met jou beter gaat. 

Anita de Blok2 weken geleden

Ik herken je klachten helemaal. Heb echter geen normale dagen wel wat betere. Ben sinds 12 maart ziek. Niet getest. Ik ben gisteren bij een fysio geweest die in de lijst stond van fysio’s die speciale cursus hebben gevolgd voor corona maar kreeg te horen dat iedereen met klachten nu denkt dat ie corona heeft en ik het niet weet omdat ik niet getest ben. Huilend terug naar huis gegaan en vanmorgen gemeld dat ik voorlopig niet met fysio begin. Heb vanmiddag antistoffen laten prikken. Ben benieuwd of er wat uit komt want ik weet het ook niet meer. De benauwdheid is het ergst. Heel veel sterkte

rdkruk2 weken geleden

Heel herkenbaar. Ook de duizeligheid. Ik had al draaiduizeligheid diagnose voor Corona, maar wat mij op viel gedurende de afgelopen weken, is dat op het moment dat de benauwdheid "piekte" de draaiduizeligheid gelijk opzette.

Misschien iets om naar te kijken. Je kan je naar ADC laten door verwijzen door je huisarts.

Thomas tb2 weken geleden

Dag Shirley, 

Ik deel het brok in de keel gevoel. Ziek geworden rond half maart en na de klachten met benauwdheid ging het weer even goed. Kort daarna gelijk een brok in de keel gevoel waar ik al 6 weken mee rond loop. Ook pijn op de borst en moeite met praten, daar wordt het alleen maar erger van dus probeer gesprekken kort te houden. Of het brok in de keel gevoel nu corona gerelateerd is weet ik niet, maar dat het zo lang duurt voordat het over gaat is wel kenmerkend zo te lezen.

Sterkte!

Shirley Mok1 week geleden

Het is bijzonder zo alles bij elkaar hè. Ik hoop dat jij je snel beter voelt ook. 
Heb zojuist doorverwijzing naar longarts gekregen dus ben benieuwd. 

Evers35 minuten geleden

Hoi Shirley, ik heb sinds half maart keelpijn en. Daarna brandend gevoel in borst en benauwd. Dat is uiteindelijk over gegaan maar keel/luchtpijp blijft. In mei ineens hartkloppingen, hoge bloeddruk en duizelingen, tintelingen in handen en voeten en gezicht. Dat is nu weer rustig maar nog steeds keel/luchtpijp klachten. Van praten word ik moe en hees. Zorg dat ik heel veel drink, met name gemberthee met kurkuma . 

Iggy6 minuten geleden

Goedemiddiga allemaal, 

eerste symptomen bij mij 7 maart dus deze week officieel week 17 🤪

Toevallig vandaag inderdaad een permanente brok in de keel vandaar dat ik even keek of lotgenoten dat ook hebben; en ja dus.

Zijn al meerdere dagen geweest dat ik me 90% voelde maar terugvallen liggen zo week/anderhalve week uit elkaar maar duren wel steeds korter. Sinds gisteren weer stomme kriebelhoest en inderdaad de permanente brok in de keel. Soms ben ik bang dat dit nooit meer weggaat

cheers

Iggy