Laatste update: 2 seconden geleden
Geplaatst op: 4 minuten geleden Laatste update: 2 seconden geleden
Gespreksonderwerpen
Narda Blanken

Vanaf februari met vlagen benauwd geworden (en droge kuch), met echte dip eind maart/begin april. Vermoeden huisarts achteraf: corona. (Het hele verhaal onder herstel na corona.)

Het gaat nu gelukkig een stuk beter. De pijn en het branden in mijn borst/schouders/longen is weg, ik ben niet meer kortademig bij praten of inspanning. Hoooguit mijn conditie nog wat wisselend, moet mijzelf in acht nemen  

Maar terwijl ik overdag (bijna) geen benauwdheid meer ervaar, komt het 's avonds en 's nachts toch vaak weer even opzetten. Met vlagen. Zo is het er, zo is het weer weg. Als ik op de bank voor de tv zit. Als ik in bed lig. Met name als ik mij omdraai en even op mijn rug lig. (Zakt weer weg op zij.) Het voelt ook vervelend in mijn keel.

Zo vreemd. Ik zou namelijk zeggen: je hebt iets (en dan is het niet zomaar een hele dag weg) of je hebt niets (en dan ben/blijf je niet benauwd met vlagen).

Luchtwegverwijderaars en neusspray met corticosteroïden lijken niet te helpen. (Ik heb zelfs het idee dat corticosteroïden, in ieder geval bij hogere dosis, het erger maken.) Wat zou ik graag weten wat wèl helpt! Ben die benauwdheid zo zat na 5 maanden..

Ik ben benieuwd of een longprofessional deze vorm van benauwdheid kan duiden. (En tips heeft hoe er vanaf te komen.)

Als kind overigens wel bronchitis gehad. Zelden nog last van de afgelopen (tientallen) jaren.