Ben jij ziek geweest door corona en/of ondervind je nog steeds longklachten? Wil jij jouw ervaring inzetten voor onderzoek en goede zorg rondom corona? Of vind je het leuk om mee te denken bij de invulling van het coronalongplein? Dan zijn deze vrijwilligersfuncties wellicht iets voor jou.

Meld je aan als Longfonds ervaringsdeskundige
Bij het Longfonds hebben we een speciale functie voor LED-vrijwilligers (Longfonds Ervarings Deskundigen) die hun ervaringskennis inbrengen bij onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers of binnen het Longfonds zelfOp dit moment zoeken we uitbreiding van deze groep vrijwilligers met postcorona patiënten die willen meewerken aan activiteiten rondom corona. 

De vragen aan LED-vrijwilligers zijn altijd gericht op inbrengen van het perspectief van mensen die corona hebben doorgemaakt. Het gaat dus níet om de inzet als proefpersoon in wetenschappelijke studies.

Meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Lees hier de uitgebreide beschrijving

Meld je aan voor de gebruikersraad
Het coronalongplein is live gegaan op 7 mei 2020. Op dit moment werkt een speciaal ontwikkelteam aan de doorontwikkeling van het plein. We zijn op zoek naar mensen die deel willen nemen aan de gebruikersraad van het plein.

Als lid van de gebruikersraad denk je mee vanuit je ervaring met corona bij de verdere doorontwikkeling van het plein. Dus én over de inhoud, de verschillende functies waarin het moet voorzien maar ook over de gebruiksvriendelijkheid etc.

Meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Lees hier de uitgebreide beschrijving. 

Denk je dat een of beide vrijwilligersfuncties bij jou past? Neem dan contact op met Alyssa Bongers of Margriet Weide via meedoen@longfonds.nl. Vermeld svp in de titel van je mail voor welke vrijwilligersfunctie(s) je interesse hebt.