Onderzoekers hebben regelmatig proefpersonen nodig voor hun onderzoek. Meestal loopt dat via het eigen ziekenhuis of instelling, maar soms vinden zij daarmee niet voldoende deelnemers. Heb je interesse in deelname aan een van deze onderzoeken of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met betreffende onderzoeker.

Lees voor welke onderzoeken men nog deelnemers zoekt:

Wetenschappelijk onderzoek over vermoeidheid na corona – Amsterdam UMC.

4 januari 2021 - Veel mensen kampen met vermoeidheid na corona. Onderzoekers van het Amsterdam UMC testen een therapie waarbij je leert hoe je zelf deze vermoeidheid kunt aanpakken: Fit na COVID. In de ReCOVer studie wordt uitgezocht of Fit na COVID een effectieve behandeling is. Heb je corona gehad, minstens drie maanden geleden? En voel je je sindsdien ernstig moe? Meld je dan aan voor de ReCOVer studie van het Amsterdam UMC. De behandeling wordt via het internet gegeven en duurt 17 weken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bekijk de flyer of website voor meer informatie. Of neem contact op met het onderzoeksteam voor meer informatie moeCOVID@amsterdamumc.nl.

Onderzoek revalidatieprogramma voor coronapatiënten - VU Amsterdam
17 september 2020 - De Faculteit Bewegingswetenschappen aan de VU is gestart met een onderzoek naar de revalidatie na COVID19. Het doel van dit onderzoek is te achterhalen of een speciaal voor coronapatiënten ontwikkeld revalidatieprogramma haalbaar is en hoe deze patiënten dit ervaren. De VU zoekt nog deelnemers die aan dit onderzoek willen meewerken. Het programma bestaat uit een revalidatieprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut. Locatie: Sport- en Revalidatiecentrum Kennemerland, Haarlem. Lees verder voor meer informatie.

 

Steun het coronalongplein

‘Dankzij het coronalongplein merkte ik dat ik niet de enige was.
De herkenning bij lotgenoten is fijn.’ – Judith