Onderstaande projecten zijn op zoek naar mensen die corona hebben doorgemaakt en hierdoor nog steeds longklachten hebben. Met het delen van jouw ervaring zorg je ervoor dat deze projecten beter aansluiten op wat belangrijk is voor mensen die corona hebben gehad.

Heb je interesse in deelname aan een van deze projecten of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Alyssa Bongers of Margriet Weide via meedoen@longfonds.nl

Lees welke projecten nog mensen zoeken.

1. Onderzoek TU Eindhoven ontwikkeling apparaat bij thuisherstel (post-)coronapatiënten

Ben je een (post-)coronapatiënt? En wil je helpen om het herstel van coronapatiënten te verbeteren? Dan vragen we je vriendelijk om de enquête van de TU Eindhoven in te vullen. Doel van dit onderzoek is om meer te weten te komen over het herstel van coronapatiënten. En in hoeverre patiënten openstaan ​​voor het gebruik van technologie om het thuisherstel te verbeteren. Deze informatie helpt bij het creëren van een ​​oplossing waarmee patiënten thuis beter kunnen herstellen, terwijl ze de zorg ontvangen die ze nodig hebben.

Direct naar vragenlijst. Deze vragenlijst is in te vullen tot 29 november. Voor vragen kun je mailen recoverathome@tue.nl. Lees verder voor meer achtergrondinformatie.

2. Corona patiëntenadviesraad European Lung Foundation

De European Lung Foundation (de Europese zusterorganisatie van Longfonds) zet een corona patiëntenadviesraad op. Ze zoeken hiervoor mensen die corona hebben (doorgemaakt). Voorbeelden van wat deze adviesraad kan doen:

  • Meebeslissen over prioriteiten in onderzoek
  • Onderzoek beoordelen: is/wordt dit goed uitgevoerd?
  • Meedenken over vragenlijsten
  • Meelezen met informatie materiaal voor zorgverleners, patiënten en het algemene publiek

Let op: dit is internationaal en communicatie zal in het Engels plaatsvinden.
Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.europeanlung.org/en/news-and-events/news/covid-19-pag

3. Gebruikersraad coronalongplein van het Longfonds

Het coronalongplein is live gegaan op 7 mei 2020. Op dit moment werkt een speciaal ontwikkelteam aan de doorontwikkeling van het plein. We zijn op zoek naar mensen die deel willen nemen aan de gebruikersraad van het plein. Als lid van de gebruikersraad denk je mee vanuit je ervaring met corona bij de verdere doorontwikkeling van het plein. Dus én over de inhoud, de verschillende functies waarin het moet voorzien maar ook over de gebruiksvriendelijkheid etc. Meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Lees hier de uitgebreide beschrijving.