Laatste update:
Aangemaakt op: 7 september 2020 Laatste bericht: 47 minuten geleden
Gespreksonderwerpen
samira

Is er iemand die weet hoe ik uit de onderstaande cirkel kom? 

Ik mag niet naar de covid poli, want geen positieve test. 

Ik mag niet het ziekenhuis in, want heb hoest en benauwdheidsklachten (al maanden)

En er stond al een onderzoek gepland sinds februari wat niet door kan gaan nu, en vrees hetzelfde voor de longfoto. Terwijl huisarts dit wel nodig acht. 

Ziekenhuis noemt: we moeten max. 2 dagen van te voren een negatieve corona test hebben. GGD noemt dat niet te doen, huisarts geeft aan dit niet te doen en ziekenhuis geeft ook aan het niet te doen. Alle 3 testen ze dus niet op afspraak voor een ziekenhuis onderzoek. GGD en huisarts verwijzen naar ziekenhuis, ziekenhuis geeft aan dat het 'allemaal inderdaad vaag is en elke dag weer nieuwe informatie, dus dan maar afzeggen of uitstellen van de onderzoeken' 

Huisarst heeft COVID gesteld in maart (telefonisch), tot vandaag nog ziek thuis geheel. 

Ik hoop dat iemand weet hoe ik deze cirkel kan doorbreken, of dat ik echt idd niet het ziekenhuis in mag totdat deze klachten (hopelijk ooit) vanzelf weer weg gaan. 

Alvast bedankt voor het meedenken, 

Samira 


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Ingezv 2 weken geleden

Jeetje, waar ergens in Nederland woon je? Ik heb gewoon allerlei testen gehad in het ziekenhuis. Moest wel een mondkapje op en dat deden de medewerkers vh ziekenhuis ook, maar ik mocht de testen gewoon doen. Ik weet zo snel even niet hoe je dit aan moet pakken. Maar mocht ik op een idee komen, dan laat ik het nog weten. Misschien kan de huisarts met je meegaan ofzo? Of een ander ziekenhuis? Verder weet ik zo even niks. Ik hoop dat het je gaat lukken. 

Beterschap, 

Inge

samira 1 week geleden

Beste Inge,  dank voor je reactie. Fijn te horen dat jij wel onderzocht kon worden, met mondkap. Hoop dat het je ook verder geholpen heeft. 
Ik heb zelf even besloten niet meer continu in het belronde te gaan zitten met ziekenhuis, te weinig adem voor en levert niets op. Hoop dat mijn huisarts er nog iets in kan betekenen voor me. Of desnoods mijn bedrijfsarts ... en de tip van een ander ziekenhuis zal ik aan mijn huisarts voorleggen. 

scheelt al dat ik nu wel weet dat er dus wel mensen wel het ziekenhuis in mogen met deze klachten. Want belangrijkste vind ik, naast herstel, ben ik nu nog besmettelijk...  Wil natuurlijk zeker de artsen en mensen in de wachtruimte, dit ziektebeeld  niet aandoen.

Ben je zelf al herstellende ? 
Sterkte in ieder geval, 

groeten samira 


Nooz 1 week geleden

Ik maak 't zelfde mee. Zoveel onmacht. Ook vanaf maart. Nog steeds enorm veel klachten. Vooral benauwdheid. Die is erg intens. Omdat ik geen positieve test heb krijg ik geen revalidatie. Dit is toch vd zotte. Tests heb ik wel gehad. Maar daarna met lege handen naar huis. Geen hulp. Wel snakken naar lucht. 

samira 1 week geleden

Hoi Nooz, 


wat een ellende waar we zo in terecht komen. En begrijp uit je stukje, dat de test niet zoveel hebben opgeleverd / bijgedragen hebben aan herstel. En dat we in beetje hetzelfde schuitje zitten. Van rust pakken en hopen op adem. 
 

en ondanks dat ik geen positieve test heb, heb in wel de 50 fysio’s uit basis. Dus wellicht, als je dat nog niet hebt, kun je dat wel aanvragen. Is alleen verwijzing van je huisarts voor nodig. 

fijn dat je de tijd nam om even te reageren! 
 

nu hopen dat wij en alle anderen weer wat lucht krijgen, 


groeten samira 

Ingezv 2 dagen geleden

Mijn herstel schiet nog niet op. Dus heb ik 10 dagen geleden een inspanningstest gehad. Bleek dat mijn conditie nog veel slechter was dan we dachten. Nog geen 5%. En dat ik mezelf met mijn mini trainingschema overbelastte. Dan word je dus niet beter. Vorige week heeft de fysio mijn schema aangepast. Dat is veel beter te doen, en ik heb ook meteen een stapje vooruit gemaakt. Ik ben nog wel even in onderzoek bij de cardioloog, maar zelf verwacht ik dat dat allemaal goed is. Dus ik heb nu hoop dat het eindelijk gaat lukken.

Bij mij hebben ze in de 12e week een pcr test gedaan, die negatief was. Toen concludeerde de huisarts dat ik niet besmettelijk meer was. Dat was voor mij belangrijk omdat mijn man in de risicogroep zit. Als je een negatieve test hebt en een mondkapje draagt, dan is de kans dat je iemand besmet eigenlijk niet aanwezig. Ik hoop dat de hulp voor jou nu ook snel op gang komt. Veel beterschap.