Laatste update:
Aangemaakt op: 3 oktober 2020 Laatste bericht: 59 minuten geleden
Gespreksonderwerpen
JPWI

Goedemiddag allemaal! Ik zal het proberen kort te houden, aangezien velen al hun persoonlijke verhaal hebben toegevoegd hier. Maart ziek geworden, niet getest, na 10 weken een negatieve antistoffentest en een goede longfoto. Hoest nog steeds ('s nachts vooral) en ben daarvoor bij de huisarts geweest. Huisarts dacht aan maagklachten en bijholteontsteking die de hoestklachten zouden veroorzaken. Nou zit daar op zich wat in, alleen voordat ik ziek werd, hoestte ik vrijwel nooit. Echt nooit. Longfunctieonderzoeken doen ze nu niet. Ik heb het gevoel dat de reguliere zorg nu al afgehouden wordt. Ik ging naar huis met een neusspray ;). Mijn restklachten zijn nog steeds vermoeidheid, conditieverlies, hoofdpijn, cognitieve klachten (ik kan heel moeilijk op woorden komen) en vooral spier-en gewrichtspijn. Daar heb ik het niet eens over gehad bij de ha, want 'er was geen corona te zien op je longfoto'. Toen was ik er alweer klaar mee. Aangezien mijn gezin ca 3 weken geleden corona-achtige klachten hadden (3 van de 4) hebben we getwijfeld om ons te laten testen. Uiteindelijk niet gedaan, want als ik van mijn klachten uitga kan ik wel elke dag laten testen. Hoe gaan jullie hiermee om? Misschien zijn we al voor de 2e keer ziek geweest (restklachten vlamden gedurende 2 weken weer flink op, en nu ook verhoging erbij). Nu weer 'beter', maar voel me nog steeds niet fit. Moet nog erg doseren. Normaal fulltime werken, nu met moeite een uurtje of 15 per week (thuiswerk/ondertitelen). Ter info: Ik heb me ook aangemeld voor C-support, hopelijk krijg ik daar wel de nodige ondersteuning. Ik wil graag serieus worden genomen.

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

vincentvof 1 week geleden

Ik heb ook in maart corona gehad maar mocht me niet laten testen omdat ik geen koorts had. Vanaf 1 juni mocht er wel getest worden en heb ik me in juni, juli en augustus telkens laten testen met als resultaat 3 x negatief. Nu kunnen ze me veel wijsmaken maar ik heb nu al bij 6 maanden vanaf 15 maart klachten (hoesten, neusloop, niezen, misselijk, hoofdpijn, kortademig en gebrek aan energie). Ik ga door met mij te laten testen om een herbesmetting uit te sluiten voor mijn eigen gemoedsrust. Maar ik heb het overwegend gevoel om, noch door de huisarts om wie ik een "heb-ik-het-gehad-test" vroeg en werd geweigerd, noch door de overheid, serieus genomen te worden. Als ik de maatregelen echt serieus moest nemen had ik in 6 maanden mijn huis in een gevangenis moeten omzetten. Mijn advies is laat je pro forma testen voor je eigen gemoedsrust en bewijs dat een post-covid-19-syndroom echt bestaat. Neem de maatregelen verder niet serieus wat betreft jezelf toegang waar dan ook te ontzeggen.

JPWI 1 week geleden

Dank je wel voor je reactie, Vincent, heel fijn om gehoord te worden. De reden dat ik me niet laat testen is omdat ik niet weer te horen wil krijgen dat ik het 'dus niet gehad heb', terwijl ik nog nooit zo lang en zo heftig en met zulke rare klachten ziek ben geweest. En nog ben. Terwijl ik voorheen altijd fit was, vol energie en scherp in mijn hoofd. Jouw vergelijking met de gevangenis snap ik helemaal. Wanneer blijf je thuis en wanneer niet. Af en toe ook nog een loopneus erbij, dan twijfel ik weer, moet ik nu weer thuisblijven? Maar inderdaad, 6 maanden opgesloten zitten is voor niemand te doen. Voor mezelf weet ik 100% zeker dat ik het gehad heb. Mocht ik weer verhoging krijgen, dan laat ik me wel testen, omdat ik dan de kans groter acht dat ik serieus word genomen. En dat is weer nodig om een adequate behandeling te krijgen, denk ik. Als je extra hulp wilt via de zorgverzekering heb je minimaal een verklaring van je huisarts nodig waarop staat 'sterke verdenking COVID'. Ik weet  niet of ik die wel krijg. C-support (een site, vergelijkbaar met Q-support) lijkt me wel nuttig. Zodra ik daar bericht van heb gekregen, post ik het hier, zodat jullie er misschien ook iets aan hebben. Samen staan we sterk. Nogmaals bedankt en fijn weekend!

Anoniem (niet gecontroleerd) 1 week geleden

Ik heb op 8 april klachten gekregen. Werd niet getest omdat ik niet in de zorg werk, maar heb alle symptomen gehad gedurende 2 weken. Op 1 juni meteen laten testen maar niks uit gekomen. Bloed- en longonderzoek allemaal zonder aanwijsbare afwijkingen. Huisarts gaat er 100% van uit dat ik het gehad heb.

Vervolgens ben ik nu nog steeds fulltime in de ziektewet met de restverschijnselen die ik hier bij veel mensen terug lees (benauwdheid/kortademigheid/hoofdpijn/spierpijn/angst/depressie/hartkloppingen), heb 2x per week longfysio/ergotherapie erbij en volgende week ook nog psycholoog. Antistoffentest daar gelooft mijn huisarts niet in omdat ik zulke milde verschijnselen gehad heb dat er waarschijnlijk niks aangetroffen wordt.

Ik maak me elke keer zorgen als ik een loopneus heb, en als mijn partner een keer zijn keel schraapt ook. Hij is in februari super ziek geweest maar ook niet getest.

Wij laten ons niet elke keer testen als we wat denken te voelen, want dan kunnen we ten eerste abonnement afsluiten bij de teststraat, ten tweede hoor ik daarvoor te weinig over herbesmetting en ten derde ben ik dan nog vaker angstig dan ik al ben omdat ik op uitslag moet wachten.

Wat wel betekent dat ik mijn sociale kring op minimaal heb, boodschappen laat bezorgen en me niet in steden of drukke gebieden begeef. Ja dat is lastig, maar daarmee heb ik wel een gevoel van controle over wie en wat er in mijn buurt komt.

JPWI 1 week geleden

Dank je! Ja, vooralsnog gaan wij er ook zo mee om. Drukke plekken vermijden, niet op vakantie geweest en familiebezoekjes/kennissenbezoek op een heel laag pitje. Ik begrijp uit je verhaal dat je erg angstig bent. Laat angst niet je leven regeren, hè. Ik kan me niet voorstellen dat als je herbesmet wordt, dat je het dan nog zo heftig krijgt. Dat geeft mij hoop. Wij houden ons aan de regels en voor mij voelt dat goed. Meer kun je op dit moment niet doen. Ik werk gelukkig weer een aantal uren per week, dat geeft afleiding en verder maak ik het mezelf zo gemakkelijk en zo leuk mogelijk. Ik accepteer dat ik sommige dagen niet vooruitkom qua energie, dan denk ik: oké, morgen is het weer beter. En dat is ook zo.

Anke123 1 week geleden

Doe mn best om de angst niet te laten winnen en dat lukt vaak ook wel, andere keren totaal niet. Dus blij met de psycholoog die ik volgende week ga zien.. 

Er is altijd weer een nieuwe dag inderdaad.. 


Ingezv 10 uur geleden

Ik word toevallig aanstaande maandag weer getest. Ik ben al sinds 6 maart ziek, en ook eind mei negatief getest, en had toen ook een negatieve antistoffentest. Maar dat zegt niets. De test werkt alleen in het begin. Als je al te lang corona hebt, dan verplaatst het virus zich naar de longen en vandaar naar de andere organen. Dan werkt de pcr test niet meer. 

De reden dat ik me weer laat testen is dat ik sinds een aantal dagen weer extra verkoudheidsklachten heb, die niet horen bij de post corona klachten, en die niet komen door mijn allergie. Dus ik heb een virusje opgepikt. Ik denk dat het gewoon een verkoudheid is, maar voor de zekerheid testen we ons toch. Mijn man ook, want die zit in een risicogroep. 

Dat lijkt me een goed criterium. Je weet inmiddels welke klachten je hebt door corona. Als er dan extra klachten bijkomen dan is een test misschien een goed idee. 

Wat mezelf opsluiten betreft: ik ben nog niet in staat om iets anders te doen dan mijn dagelijkse oefenwandelingetje. Die staat nu een paar dagen stil, maar ik kom verder alleen bij de fysiotherapeut of de dokter.

Lol, het is wel grappig. Maandag is onze burgerlijke trouwdag. Dus ons uitje voor onze burgerlijke trouwdag in 2020 is een pcr test. Wat een bizar jaar is dit toch. Voor ons, maar ik denk ook voor iedereen die niet ziek is geworden. 

Beterschap allemaal!

JPWI 59 minuten geleden

Dank je, Inge! Dat is inderdaad een goed idee. Alleen kan ik zelf niet zo goed bepalen of het opvlammen is van bestaande coronaklachten (vooral veel ontstekingen, hoesten, benauwd, hoofdpijn en spierpijn) of dat het 'nieuwe' klachten zijn. Bij mij is dat onderscheid niet echt te maken. Klachten blijven soms een dag weg, dan weer een half dagje alle klachten van het begin, voel me dan heel grieperig en hoest veel, en dan knap ik ineens weer op en vervolgens weer een paar dagen echt ziek. De zware vermoeidheid is gelukkig wel grotendeels over. Momenteel buikklachten en blaasontsteking. Maar hoort dat bij COVID, geen idee. Dus tja, voor mij ligt het criterium voor testen bij 'echte koorts', dat heb ik nl al die tijd niet gehad. De hoogste temperatuur was 37,8. Gekke toestand. En ja, jij zal ook niet bedacht hebben dat je trouwdag met een pcr-test 'bekroond' zou worden, haha. Van harte beterschap en veel succes met je herstel!