Er is over aanhoudende hevige pijn tussen de schouderbladen weinig informatie. Zijn het je longen/ spieren ? Is beweging juist aanbevolen of beter niet bij deze klachten?

verloop is bij mij heel wisselend. 2 dagen goed en dan weer hevige klachten (benauwd, pijn schouderbladen, hoestkrieb zonder echt te moeten hoesten). Is er dan na 3 wk sprake van herstelfase of is quarantaine nog steeds nodig?

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

nanske 3 jaar geleden

Ik zou de huisarts vragen. Hij of zij weet precies wat je verschijnselen zijn, omdat hij/zij door kan vragen.

Mijn huisarts hield de RIVM-richtlijn aan: hoest of snotter je, ook al is het een beetje, dan quarantaine. Geen hoest en snotter en koortsvrij? Dan mag je naar buiten. Toen alleen ademhaling en conditie de klachten waren, mocht ik dus naar buiten, maar ze raadde me aan er toch rekening mee te houden dat ik de eerste tijd misschien nog besmet was, ook al kon ik dan de besmetting niet zo makkelijk meer doorgeven. Dus om me gewoon heel goed aan de algemene corona-regels te houden. Dus groepen met veel andere mensen vermijden, handcontact met dingen die anderen ook aanraken vermijden, goed handen wassen, afstand goed bewaren, etcetera. Na twee-en-een-halve week klachtenvrij (dus vrij van snotter- en hoestklachten bedoel ik dan) ben ik weer naar het werk gegaan. Ook daar ben ik de eerste tijd toch nog extra voorzichtig geweest. En nog steeds ga ik op het rustigere moment lunchen bijvoorbeeld.

Dat wisselende verloop is heel irritant, maar als ik het per week bekijk en niet per dag, en als ik de slechte dagen alleen met de slechte vergelijk en de goede alleen met de goede, gaat het wel echt de goede kant op, ook al is het langzaam.

Longfonds Advieslijn
Zorgprofessional
3 jaar geleden

Antwoord van de Advieslijn

Beste Evy, als je niet hoest, of 24 uur geen hoestklachten meer hebt, ben je niet meer besmettelijk. Je hebt het over een hoestkriebel maar je hoest niet, dat betekent dat je niet besmettelijk zou moeten zijn. Voor de zekerheid kun je je vanaf 1 juni laten testen: iedereen die corona-achtige klachten heeft komt hiervoor in aanmerking. Binnenkort horen we hoe je je daarvoor kunt aanmelden bij de GGD.

Pijn tussen de schouderbladen komt vaker voor bij corona, en het is onduidelijk wat dit precies is.  Bewegen is altijd verstandig, waarbij je wel goed naar je lichaam moet luisteren: overdrijf het niet en bouw het langzaam op.

Willemijntje 3 jaar geleden

Ik vind ook de pijn tussen de schouderbladen erg hinderlijk. Is heel wisselend. Soms dag wel, soms ook dag helemaal niet. Het het idee dat het in ochtend erger is dan in avond. Hoest dan soms ook. Gevoel van onrustige hartslag / bonzen meer in de avond .
heb eind maart Corona gehad met positieve test. Niet in ziekenhuis gelegen, thuis uitgeziekt paar weken. In eerste instantie wel goed hersteld maar vanaf half mei terugval met ups en downs. 
ik ben zelf arts en zou graag willen weten waar deze klachten door worden veroorzaakt om het goed te kunnen behandelen. Weet dat het geen ontsteking is van hartzakje of andere bekende oorzaak. 

Nooz 3 jaar geleden

Herkenbaar allemaal.. Het kan ook iets neurologisch zijn na een corona infectie. Ik heb bijv ook vaak het gevoel dat m'n armen niet meer kunnen bewegen of er beestjes over m'n armen lopen. Rare tintelingen en zwaar gevoel. Ook pijn vaak. M'n hele bovenlijf voelt ontstoken aan. M'n ribben vooral en m'n borsten ook. Volgens test heb ik hele lichte ontstekingswaarden. Die te verwaarlozen zijn volgens de artsen. Maar volgens de osteopaat die ik bezoek moet dat niet verwaarloosd worden en kan dit wel degelijk veel klachten geven. Maar goed. Maak dat de arts eens wijs. Tietze, costochondritis, hyperventilatie, hartklachten, maagklachten... Allen kunnen ze na een virusinfectie deze klachten geven. 

Steun ons

Er moet meer perspectief komen voor mensen met Long Covid. Steun ons belangrijke werk!

Gezichten achter Long Covid