Laatste update: 1 week geleden
Geplaatst op: 1 week geleden Laatste update: 1 week geleden
Gespreksonderwerpen
Image of Marissa
Marissa

Lieve mensen! 
 

zijn er meer mensen die net als ik, hun bloed hebben laten testen op antistoffen, en dat de test tot hun grote verbazing negatief is uitgekomen? 
 

Ik hoor het graag! Ter aanvulling: ik ben heel ziek geweest, nu 3 mnd later buiten huis nog een rolstoel nodig.  Ook nog benauwdheidsklachten. Test bij huisarts laten doen. Die net zo verbaasd was overigens. 
 

Heb gehoord dat dit vaker voorkomt, dus vandaar even deze peiling! 
 

 

Marissa1 week geleden

Toevoeging: ik lees net bij “vraag het een professional” topic dat die vraag een aantal weken geleden gesteld is en dat ik dus niet de enige ben! Toch ben ik alsnog benieuwd naar nieuwe reacties natuurlijk :) 

nijn841 week geleden

Ik ben sinds 16 maart ziek. Met ook 2 x bevestigd door artsen zeer waarschijnlijk Corona, maar antistoffen (zelf gedaan via een site) negatief. 
maar goed, volgens mij en ook mijn huisarts en deze site geeft ook aan dat de antistoffen test ook niet volledig betrouwbaar is. 
kan me voorstellen dat je enorm verbaasd was. Ik ook, ook geschrokken, want wat heb ik dan? Maar denk dat testen ook niet volledig betrouwbaar zijn. 

eline19981 week geleden

Hoi Marissa!

Wat vervelend zeg... Kan me voorstellen dat je dan even niet meer weet waar je aan toe bent. Ik krijg als het goed is vandaag of morgen de uitslag van de antistoffen test. Heb hem via de huisarts gekregen om een goede verwijzing voor de fysio te kunnen krijgen. Ik hou je op de hoogte!

Jans1 week geleden

Hallo Marissa,

Ik ben eind maart ziek geworden en heb nog steeds klachten. Ook ik had de hoop dat een antistoffentest in ieder geval duidelijkheid zou geven, maar nee. Ik las afgelopen week dat er een onderzoek is gedaan naar hoe lang antistoffen in het bloed blijven en daar uit bleek dat de antistoffen na een paar maanden bij veel mensen een stuk verminderd waren of zelfs helemaal verdwenen. Hier het artikel uit de New York Times: https://www.nytimes.com/2020/06/18/health/coronavirus-antibodies.html

 

MPantic1 week geleden

Hoi Marissa,

Dat is behoorlijk balen als je antistoffen test negatief uitvalt terwijl je overduidelijk post Covid symptomen hebt. Dit wil absoluut niet zeggen dat je het niet hebt gehad, hier zijn al onderzoeken naar gaande. Van wat ik aan informatie heb kunnen lezen is dat er schijnbaar 3 groepen zijn post covid: met lange nasleep, met vlotte herstel en asymptomatisch. Maar immuunsysteem heeft meerdere aspecten en ieder lijf kan anders reageren op de virus. Bijvoorbeeld mensen die asymptomatisch zijn schijnen niet ziek genoeg te worden om productie antistoffen op voldoende niveau te brengen bovendien blijkt uit onderzoek dat bij deze groep vrij snel aantal antistoffen snel vermindert in korte tijd. De andere 2 groepen hebben de ziekte wel meegemaakt maar op welk niveau en hoe (immunologisch)... bij de ene gaat het via T cellen (lymfocyten) en dan komt aanmaak van antistoffen minder op gang en bij ander moet de secundaire immuunsysteem component aan de slag en deze zullen wel meer antistoffen aanmaken.

Bovendien is antistoffen test niet 100% specifiek en kunnen altijd mensen gemist worden.

Zoals me zoveel zaken rondom Corona, een ding wat zeker is, is dat er niets zeker is.

Blijf sterk en positief.

Gr, Milos

Debby1 week geleden

Hallo Marissa!

Ik ben 9,5 week geleden ziek geworden, 3 weken echt ziek geweest,ik had het vooral heel benauwd, hoesten en sliep dag en nacht. Nadat ik een week ziek was ben ik bij de huisarts op het corona-spreekuur geweest, niet getest, maar wel een sterke verdenking van corona.

Ook bij mij gaat het herstel moeizaam, ik werk nu inmiddels (met moeite) 2 dagen per week 2 uur, tussendoor moet ik dan echt pauzes nemen en daarna ben ik echt op. 

Vorige week ben ik bij de huisarts geweest, vooral om te overleggen wat ik zou kunnen doen om het herstel te bevorderen. De huisarts stelde eerst een bloedonderzoek voor.

Ik dacht dat ik dan eindelijk toch de bevestiging zou krijgen dat ik inderdaad corona heb gehad, maar tot mijn grote verbazing zijn er ook bij mij geen antistoffen gevonden. Ik kan het gewoon niet geloven.

Je bent dus inderdaad niet de enige, veel sterkte met je herstel

eline19981 week geleden

Ook bij mij geen antistoffen gevonden, terwijl mijn huisgenoten en ik tegelijkertijd dezelfde klachten met dezelfde duur hebben doorgemaakt. Een huisgenoot is toen wel positief getest. Ik ga er dus gewoon vanuit dat ik het heb gehad, maar het is wel vervelend dat het niet aangetoond kan worden.

Marissa1 week geleden

Wow bedankt alvast de mensen die tot nu toe gereageerd hebben! 
goh Eline, 1 huisgenoot dus wel positief? Dat is bizar toch, hoe verklaart de huisarts dat? Mijn vriend wordt nu ook getest (had hele milde klachten). Zou een mooie bak zijn als hij wel positief getest wordt. 

Dank Jans voor jouw reactie en het artikel! 

En Milos wat een lieve en wijze woorden weer. Jouw uitspraak over dat niks zeker is, ga ik in mijn oren knopen! 
 

Debby jij ook sterkte! Hier was t ook heel pittig hoor, het lukt me zelfs nog niet elke dag om de rolstoel niet in huis te gebruiken. En m’n (dikke) haar wassen pff wat een klus! 
Wel fijn om hier ervaringen te kunnen delen toch? Wat gaat jouw huisarts nu doen nav die uitslag? 
 

Mocht ik zelf meer weten /leren dan deel ik het ook! :) Kop op peeps 😘

Debby6 dagen geleden

Ik ben vandaag weer bij de huisarts geweest, maar niet mijn eigen huisarts gesproken, een andere arts binnen de praktijk.

Zijn conclusie:je hebt geen corona gehad, want je hebt geen antistoffen in je bloed en corona duurt maar twee weken als je thuis uitziekt.. Hij had er nog nooit van gehoord dat patiënten een langere nasleep hebben en vroeg zelfs of mijn klachten geen psychische oorzaak hebben!

Ik kon nog even de ggd bellen voor een gewone corona test(bijna 10 weken na het begin van de klachten?!) 

Hij zei nog wel dat het misschien zou kunnen dat een test bij een ander laboratorium een andere uitslag geeft. 

Nou, hier heb ik dus helaas niks aan gehad.

 

Marissa5 dagen geleden

Wow Debby, heeft die vervangend arts onder een steen geleefd? Wat vervelend voor je zeg! 
 

Ook van dat psychische. Ik begon ook al aan mezelf te twijfelen terwijl ik doodziek ben geweest. Heb je al een fysio die gespecialiseerd is in longziekten, om jou te helpen revalideren? Dat zou ik je wel aanraden! En hopelijk is je eigen huisarts snel weer terug. Eventueel kun je dat artikel nav het onderzoek van het longfonds erbij zoeken, waarin staat dat heel veel mensen een lange nasleep hebben. Maar ja, hun huiswerk moeten ze zelf doen natuurlijk. 

Debby5 dagen geleden

Ik was juist naar de huisarts gegaan voor een doorverwijzing naar een gespecialiseerde fysiotherapeut. 

Ik wil nog het wel met mijn eigen huisarts bespreken, ik voel me totaal niet serieus genomen nu. 

Heb jij wel fysiotherapie? En het werkt dus wel?

 

Marissa5 dagen geleden

Ja bij mij hing dat niet van een test af. Mijn huisarts ging wel uit van Corona, en juist zodra ik negatief testte op de swab test (dan ben je niet meer besmettelijk) kreeg ik fysiotherapie. 
die van mij is heel goed, ze is gespecialiseerd in mensen met longziekten en nu ook Corona. Ik dacht, ik kan niks, wat moet ik in vredesnaam met een fysio. Maar het hielp echt en gaf me mentaal ook houvast! Want je gaat toch in de kleinste dingen vooruitgang zien. 
 

ik zou je aanraden om zelf te gaan speuren naar zo’n fysio in je omgeving. Desnoods wat verder weg en dan via videobellen (zo ging bij mij de eerste 1-2 maand ook). 
succes hoor! 

Marissa5 dagen geleden

Update: 

omdat ik de Corona app van het OLVG vanaf het begin heb ingevuld word ik nog af en toe door dat ziekenhuis gebeld. Ze willen dan weten hoe het gaat. 
vanmiddag belden ze weer. Ik had een verpleegkundige aan de lijn die zei dat ze inmiddels honderden (!) mensen hebben gehoord met typische Corona klachten, ook erg ziek in veel gevallen, waarbij de antistoffen test negatief uitviel. Ook zij zijn verrast daarover maar twijfelen er niet aan dat het wel Corona was. 
Ze zei ook dat ik niet aan mezelf moest twijfelen. Dus een mooie opsteker voor meer mensen dacht ik zo :) 

Debby1 dag geleden

Hoi Marissa, 

Ik ben inmiddels bij mijn eigen huisarts geweest, hij was veel begripvoller en behulpzamer. Ik krijg volgende week nog een keer een antistoffentest, omdat de huisarts dat wil, en ik heb een doorverwijzing voor een longfoto. 

Moest jij ook een week op de uitslag van de antistoffentest wachten?

 

Debby9 uur geleden

Ik hoorde van iemand dat het bij hem ook 2 dagen duurde, hij had wel antistoffen, ik dacht dat het misschien aan de soort test lag ;) 

EllenvanTuel6 uur geleden

Hallo,

mijn vriend en ik hebben beide geen antistoffen in ons bloed. Ik heb de wantai test gedaan en m’n vriend een andere (via ziekenhuis Almelo). Ik weet ook niet goed wat ik hiervan vind.. Of hebben we juist een goed werkend immuunsysteem?!!! Wat alles heeft opgeruimd. Werkelijk geen idee. Heb dan informatie hierboven gelezen dus weet ook dat deze testen nog niet voldoende betrouwbaar zijn. 

nijn842 minuten geleden

Ik heb ook door 3 artsen diagnose zeer waarschijnlijk corona. Na 2 maanden negatieve test, dus kon weer dingen doen. Nu naar de longarts geweest. Antistoffen test negatief, huh? Had eerder zelf al gedaan met bloed opsturen, ook negatief, dus niet helemaal een verrassing. Verder longfoto en longfoto goed. Nu nog een fietstest. 

Maar wel bizar toch, zo veel mensen geen antistoffen in het bloed. 

Vraag ik me wel af of er mensen zijn met postieve corona test en daarna geen antistoffen. Hmm, misschien een nieuwe topic maken.