Laatste update:
Aangemaakt op: 20 februari 2021 Laatste bericht: 6 dagen geleden
Gespreksonderwerpen
Bianca L

Hallo allemaal. 

Ik ben op 15 maart besmet geraakt en sta nu na bijna 1 jaar nog steeds in overleef stand. Ik ben toen niet opgenomen geweest in het ziekenhuis maar heb bijna 8 weken doodziek op bed gelegen. Een lang traject volgde, ik herken zoveel van jullie klachten. Blijvend benauwd, druk op de borst, vele weken verhoging rond de 38,5 graden, slap, moe, niet kunnen slapen, het gevoel te stikken etc. Ik heb echt 3 keer gedacht dat ik dood ging. Ben bij diverse artsen geweest, hartslag en bloeddruk blijven verhoogd, maar cardioloog vind niets. Spaans benauwd, gevoel van te weinig zuurstof in mijn lijf, 12 pufjes per dag, maar de longarts zegt dat mijn longen er goed uitzien. Diverse keren bij de huisarts geweest, revalidatie traject gevolgd bij de fysiotherapeut, voedingsadvies bij de dieetiste gehad, ijzer bleek laag, dat wel. Ergotherapeute gezien....etc...etc.. 

En nog ben ik beroerd, moe, benauwd en functioneer ik als een bejaarde. 

Vorige week zei de internist dat mijn schildklier sterk vergroot is,  vandaar de slikklachten. Haar voorstel, opereren of een radioactief goedje slikken....maar voor de rest, met die corona klachten kon ze niets........ terwijl ik toch echt denk dat het wel door corona komt. 

Waar vind ik een arts die niet naar kleine stukjes van mij kijkt, maar naar het hele plaatje? Ik vertrouw mijn lichaam niet meer en vrees dat het niet meer goedkomt......

Herkennen jullie dit? Het lijkt wel of mijn hele lichaam in overleef stand staat en ik heb geen idee wat ik kan doen om weer een beetje "normaal" te functioneren. 


Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

EllenvanTuel 1 week geleden

Hoi Bianca,

wat eenzaam en naar allemaal wat je doormaakt. Ik herken dood te gaan/onvoldoende zuurstof in m’n lichaam te hebben. Aangezien m’n saturatie en longfoto normaal zijn, kan het allemaal niet wat ik beweer. Ik snap er zelfs natuurlijk ook niks van. Maar het neemt niet weg dat ik wel de waarheid spreek. Ik denk zelf ook dat het niet meer goedkomt. En dan komen er bij nog die afschuwelijke longbeschadigingen bi die ik heb gevoeld toen het 30+ graden wad. Delen van m’n longen waar gaten inzitten: in ieder geval stuk zijn en leeg aanvoelen. Ik weet gewoon zeker dat er een overreactie is geweest van m’n imuunsysteem. Mogelijk heeft m’n immuunsysteem zelf voor schade gezorgd. Lang verhaal maar ook bij mij kan men niks vinden. Je zou Corona support eens kunnen bellen. Maar ik zou dr weinig van verwachten als ik jou was. Ze zeggen dat er veel onbekend is. Die arts die ik daar weleens spreek zegt dat men denkt dat er op celniveau beschadigingen aan organen zijn, maar men is niet gewend om op celniveau te kijken. Ik hoop dat die arts van het radboud hier iets voor vind zodat er op celniveau wel gekeken kan worden. 

Ik herken jouw verhaal dus helaas maar al ge goed. Ik denk velen met ons 

Quincy 1 week geleden

Hier hetzelfde ik heb ook iederedag nog klachten en veel pijn in mijn lichaam ben ook nog steeds benauwd 1maart kreeg Ik corona 3 weken op bed gelegen als een goudvis happend naar lucht saturatie van 74 en werd door niemand gehoord en geweigerd bij de spoedeisende hulp mijn man met mij naar de dokter gereden en toen schok ze en stond erbij te huilen   ik was hiervoor nooit ziek wn mankeerde niks maar goed jongeren krijgen het niet joh nou dus wel ik ben 26 en mijn leven is voor mijn gevoel na de kl*te en ikheb ook dagelijks blackouts met praten en bijv naar de winkel lukt me niet want ik kom daar aan en door alle prikkels ben ik kwijt wat ik daar ging doen en dat maakt me bang ik heb zoals het er nu naar uitziet ook hersenschade door het zuurstof gebrek dat ik heb gehad dus het is zeker herkenbaar ik hoop dat wij als slachtoffers serieus genomen worden door artsen en instanties maar ben er bang voor dat het niet gezien word


Beterschap 

Jeltje87 6 dagen geleden

Ik herken veel aan je verhaal.... Ik ben 33 en heb vorig jaar 4 weken thuis gezeten met corona... Ik heb na veel andere onderzoeken en "post-covid-syndroom" stempel gekregen te hebben, onderzoeken in het ziekenhuis die op niets uitliepen, mevrouw, u moet maar geduld hebben, het komt ooit vanzelf weer goed als het goed is maar wij weten het ook even niet meer.... Afgelopen 4 weken ging ik weer achteruit.... Veel meer last van m'n longen, spieren en vermoeidheid, nachtelijk zweten... maar ook mentaal gaat het eigenlijk al een jaar slecht en de laatste weken nog slechter!! Vorige week maandag  ben ik tóch maar weer naar de huisarts gegaan, deze keer heeft hij aan de hand van dat ik toch echt wilde weten wat er aan de hand was beloofd een doorverwijzing voor de longarts te maken ná nog 1x bloedonderzoek op andere, niet eerder geteste punten, en wat bleek... ZEER ernstig vitamine D tekort.... En als je dan gaat kijken naar de klachten die ik heb is praktisch alles daarbij verklaarbaar.... Nu sinds een week heel hard aan het boosten en ik durf het eigenlijk nog niet te geloven, maar sinds gister heb ik toch het gevoel dat ik opknap!!!

Ik had er zelf nog nooit eerder van gehoord of gelezen icm covid.... Maar hoorde om mij heen nu wel mensen die zeiden "oh ja, heb ik eerder gehoord, hebben ze dat niet getest dan???" 

Dus ik wil eigenlijk al mijn lotgenoten aanraden, herstel je slecht? Laat een keer vit. D prikken... Wie weet... Mij lijkt het in ieder geval tot nu toe te helpen en ik hoop dan ook dat deze lijn zich voortzet.... 

Steun het coronalongplein

‘Dankzij het coronalongplein merkte ik dat ik niet de enige was.
De herkenning bij lotgenoten is fijn.’ – Judith