Laatste update:
Aangemaakt op: 19 maart 2021 Laatste bericht: 2 dagen geleden
Gespreksonderwerpen
SuzannevZ

Lang verhaal ... kort ;):

In september 2021 erg ziek geweest door Corona, wel thuis kunnen blijven. Al was het wel een beangstigende tijd.

Na twee weken dacht ik dat ik het ergste achter de rug had, maar veel restklachten (vermoeidheid, energietekort, zere benen en armen, reuk-smaak ontregeld, concentratie, last van teveel prikkels en harde geluiden etc) bleven ... tot op de dag van vandaag. Heb hier al veel gelezen en krijg momenteel deskundige hulp van een fijne fysiotherapeut, een praktijkondersteuner, een psycholoog en de verpleegkundige van de Arbodienst.

Mijn vraag aan jullie gaat over de constante pijn in mijn benen en in iets mindere mate in mijn armen. De verpleegkundige van de Arbodienst vertelde mij vanmorgen, zoals ik al eerder gehoord had, dat het hoogstwaarschijnlijk om zenuwpijn gaat en dat de ervaring leert dat herstellen van zenuwpijn 'vanzelf' gaat, mijn lichaam doet dit dus zelf, maar dat het gemiddeld genomen een jaar duurt voordat dit echt herstelt. 
Wie van jullie heeft ook de ervaring met deze pijn en het herstel hiervan?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Groetjes Suzanne

Je bent nog niet ingelogd. Log in om te kunnen reageren.

Saskia 2 2 weken geleden

Ja dat heb ik (bijna 1 jaar long covid). Het komt en het gaat. Ik ken 2 soorten.. Het doffe gevoel, daarna prikkelingen en kramp. Dit ging bij mij over met rust. Dit kwam meestal nadat ik over mn grenzen heen was gegaan. Dit rotgevoel heb ik bijna niet meer. Ik ken ook het soort strakke huid met kramp in bovenbeen, kuit/tenen. Dit kwam met het opstarten van mijn werk in de zorg + 2x fysio. Deze kramp vermindert met een oefening van de fysio: rechtop staan, been dubbel buigen naar achter, hak richting je bil. Been vasthouden ong. 30 seconden. Een paar keer achter elkaar en een paar keer per dag. Van deze kramp heb ik nu regelmatig last. De oefening verlicht goed bij mij. De restklachten die jij hebt, had ik ook en heb ik nog steeds (wel minder erg). 

SuzannevZ 2 weken geleden

Ha Saskia,

Bedankt voor het delen. Dof gevoel en prikkelingen ... ja zo voelt het inderdaad. Rust probeer ik al te nemen, maar werd / word jij er in de nacht ook wakker van? Strakke huis en kramp .. .en inderdaad vooral in de kuit en de tenen. Bizar dat jij dit zo exact omschrijft hoe ik het ook voel.

De oefening die jij vertelt zal ik proberen als ik weer kramp krijgt. Of begrijp ik het dat je het juist moet doen om te voorkomen, dus vaker per dag.

Zo lastig ook om steeds weer die grens te bewaken ... ik wil toch ook steeds proberen om die grens op te zoeken, juist om te weten hoe het nu met mij gaat. 

Jij werkt nu weer en ook weer het aantal uren wat je daarvoor werkte?

Voor jou ook beterschap en sterkte.

Groetjes Suzanne

KarinKleurt 2 weken geleden

Beste Suzanne,

Ik heb sinds anderhalve week last van wat ik omschrijf als zenuwpijn in mijn benen en armen. Het begon met tintelingen in voeten en benen en verspreidde zich met name 's nachts naar armen en handen. 's nachts komen er soms ook steken in benen en armen. Nu is de zenuwpijn ook overdag. Heb van mijn huisarts een verwijzing gekregen voor een internist bij het ziekenhuis, maar daar kan ik pas begin mei terecht. Ik vermoed dat mijn lichaam een soort stopknop heeft ingedrukt, om aan te geven dat ik veel meer rust moet nemen en beter naar mijn lichaam moet luisteren. Voordat ik deze zenuwpijn kreeg, is namelijk mijn vermoeidheid toe genomen, mijn concentratievermogen weer afgenomen en druk op borst vergroot. Daarnaast kan ik nu weer kortere stukjes wandelen dan een paar weken geleden. Ben halverwege oktober positief getest op Covid 19. Hoop met meer rust, mijn puntentotaal van de app activiteitenweger te verlagen en meer tussendoor rusten, dat de klachten vanzelf wat minder worden. Maar het is wel heeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeel geduld hebben. En laat dat nu juist datgene zijn, waar ik van nature niet zo goed in ben.

Karin 

SuzannevZ 1 week geleden

Ha Karin,

Herkenbaar ook, vooral ook het stukje geduld hebben ;). Ja, ik denk ook dat het een teken is om meer op de rem te trappen. 
Vraag aan jou: hoe denkt de huisarts (en / of jij) dat de internist jou kan helpen met je vraag over je zenuwpijn? Mei duurt dan nog zo lang! Heel benieuwd of hij je kan helpen of tips kan geven, dat hoop ik echt.

Groetjes Suzanne

jacq58 1 week geleden

Beste Suzanne, eind november kreeg ik corona. Nadat ik daarvan hersteld was, bleef ik moe en had last van concentratieproblemen en weinig puf om wat te doen. . Daarbij kreeg ik overal in mijn lijf rare pijntjes die vanzelf weer weggingen.  Ook had ik last van brandend maagzuur. Nog steeds ben ik erg moe en snel overprikkeld. Vooral als ik werk( ambulante begeleider in de zorg) merk, dat ik een hele dag niet meer lang kan volhouden.  Ik raak snel overprikkeld. Ook in mijn benen krijg ik nu last van een vreemd zenuwgevoel. Het houdt niet op. Vannacht werd ik wakker door een paniekaanval. Zo beangstigend... herkent iemand dit?

Jacq

SuzannevZ 1 week geleden

Ha Jacq,

Al je restklachten herken ik, behalve 'brandend maagzuur', omdat ik hier voorheen al last van had en dit is niet erger geworden. Ik herken wat je schrijft over je paniekaanval niet, wat eng zal dat voor je zijn geweest. Ben je erg ziek geweest in november? Voelde het misschien als een soort enge flashback? Sterkte!

Groetjes Suzanne

jacq58 1 week geleden

Ha Suzanne,  voor mijn gevoel was ik goed ziek. Een week lang, flnke hoofdpijn, spierpijn in heel mijn benen, alsof de aderen in mijn benen eruit knalde. Vreselijke spierpijnen, dat verder naar mijn onderlichaam trok. Koude rillingen,  en erg moe. Duurde ongeveer 2 weken. Als ik de verhalen hoor van anderen die corona hebben gehad, valt mijn verhaal wel mee. 

Alleen nu heb ik nog steeds last van de bijwerkingen. Met name snel overprikkeld en vermoeidheid. Door maar door te gaan in mijn werk, heb ik nu last van lichtelijk paniek en angstaanvallen. Door nu aan mijzelf te denken en meer rust in te bouwen,  hoop ik na verloop van tijd dat de klachten gaan verminderen.  En hopelijk ook weggaat. 

Groetjes,  Jacq

SuzannevZ 2 dagen geleden

Ha Jacq,

Zo vervelend (licht uitgedrukt ...) die restklachten die zo lang aanhouden. Ik herken ook het snel overprikkeld zijn en extreem + snel vermoeid. En knap dat je nu meer aan jezelf gaat denken, ook door rust in te bouwen. Ik ben ondertussen wel tot het besef gekomen dat de restklachten misschien nog wel erger zijn dan het ziek zijn zelf omdat het zoooo lang duurt. En ik hoor ook dat rust zeker helpt bij het herstel. Ik duim voor je! Sterkte en groetjes Suzanne

Claudia Elfring 6 dagen geleden

Hee hoii,

Best herkenbaar verhaal ik ben door de revalidatiearts door verwezen naar een stichting die zich concentreert op FNS functionele neurologische stoornis. Kijk hier eens op miss kan dit je helpen

SuzannevZ 2 dagen geleden

Dank je wel voor je reactie. Inmiddels heb ik ook een reactie onder jouw bericht gezet.

Beterschap! Groetjes Suzanne

Steun het coronalongplein

‘Dankzij het coronalongplein merkte ik dat ik niet de enige was.
De herkenning bij lotgenoten is fijn.’ – Judith